Perlering af dyrebare perler

Perlering i sølv

Det siges, at den der leder efter perler, må dykke dybt. Perlen er en meget sjælden substans, der findes i havene. Perler har i umindelige tider være brugt som smykker og som kunstgenstande. Få ting slår en pæn og moderigtig perlering.

Perlen er en sjælden og dyrebar ting i denne verden. Perler associeres ikke kun til helbred, men symboliserer også renhed og værdighed. I det gamle Rom fandtes billeder, hvor der forekom perler. De blev betragtet som et statussymbol af konger og dronninger.

Perler blev givet som gaver til kongelige i gammel tid. Hindumytologien associerer perler med måneguden og et antal mytologiske dyr. Selv om perlen ikke er et mineral, betragtes den stadigvæk som en vigtig ædelsten blandt de traditionelle ni ædelstene.

 

Østers producerer ferskvandsperler

Det er østers, der producerer perler. Perler bæres som smykker, men de er faktisk ekskrementer fra østers, som er et marine-bløddyr. Processen med perledannelsen starter, når en fremmed partikel finder vej ind i østersen. Partiklen opfanges inden i østersen, og kan af en eller anden årsag ikke komme ud.

For at komme af med partiklen udskiller østersen ekstremt tynde, koncentriske lag af kalciumkarbonat. Denne udskillelse fortsætter, og i løbet af mellem tre og syv år er en perle dannet. Der findes generelt to typer perler, ferskvandsperler og saltvandsperler.

Ferskvandsperler findes i ferskvandsmuslinger i søer, floder, åer eller damme. De er ofte ujævne af form fra naturens side, men de kan også være fuldstændig runde.

Saltvandsperler findes i saltvand i bugter, have, fjorde og oceaner. Disse kan også være ujævne i deres naturlige form, men de bedst opdyrkede af dem er kendt for deres fine, runde form.

Hver type kan være enten naturlig (findes i naturen) eller opdyrket. En separat kategori inkluderer også perler fra snegle, da de fleste perler kommer fra toskallede bløddyr, så som muslinger eller østers.

Perler og smykker

Perler er med deres flotte udtryk velegnede til smykker. Der bliver lavet mange flotte perlesmykker, i form af perleringe, perleøreringe og perlehalskæder.

Perler blev mest anvendt inden for traditionelle smykker, men i dag er perler ikke længere begrænset til kun traditionelt tilbehør og brudetilbehør.

De ser fantastiske ud, selv til moderne tøj, som eksempelvis blå cowboybukser. Det karakteristiske ved perler er, at de giver et følelsesmæssigt løft og en følelse af elegance, så de bruges til at lave smukke ringe til mænd og vielsesringe.

Folk foretrækker perleringe frem for diamantringe, da de er billigere og findes i forskellige farver til vigtige begivenheder, så som bryllupper og forlovelser.