Betydningen af mænds fingerringe

Det er fristende at tro, at placeringen af en ring på en mands finger, er noget så simpel som den traditionelle vielsesring.
Selvom en fingerring, der bæres på 'ringfingeren’ på den venstre hånd, er den mest symbolske placering, er der andre betydninger.
Fingerringe til mænd rummer flere betydninger en det. For ringe til mænd, signalerer forskellige ting, alt efter fingeren og den vej de vender.

Claddagh ringen - et gdt eksempel

Et af de mest berømte og komplekse eksempler på dette er Claddagh ringen. Ringen er et traditionelt symbol på kærlighed i Irland, og på den er afbilledet et par hænder, der holder et hjerte med en krone hvilende øverst.

Når ringen bæres på højre hånd med hjertet vendt ud mod verden, viser den en persons åbne hjerte og villighed til at finde kærlighed. Når den bæres med hjertet vendt mod personens eget hjerte, symboliserer det, at personens kærlighed er vundet af en anden.
Når en fingerring bæres på venstre hånd, viser et udadvendt hjerte troskab til en anden. Når hjertet vender indad betyder det, at personen er gift.

Herrering med diamant

Placering af vielsesringe

Vielsesringe er et bedre kendt eksempel. Når de bæres på venstre hånd i den vestlige kultur, hører de til på 'ringfingeren'. Traditionelt set bør ingen andre ringe (ud over en forlovelsesring) bæres på den finger. Venstre hånd mentes at have 'kærlighedens åre' løbende igennem ringfingeren og var direkte forbundet til hjertet. Så en ring på den finger var så tæt på bærerens hjerte som muligt.

Fingerringe på lillefingeren er unikke på den måde, at de er mere eller mindre uden kulturel eller historisk baggrund. Der findes dog to eksempler på variationer: Ingeniør-ringen, eller Jernringen, bæres af professionelle canadiske ingeniører, og hver ring siges at være lavet af dårligt forarbejdet jern fra Quebec Bridge, der kollapsede i starten af 1900-tallet.

Den anden er Signet-ringen, der engang blev brugt til at lave et stempel eller et segl, som blev brugt i stedet for en underskrift på et dokument.

Fingerringe med perlemor

Betydning af tommel fingerring

En anden betydning for en placering findes slet ikke på en finger. Tommelfinger-ringe kan symbolisere vores seksualitet, være et mode-statement eller anarki. I nogle kredse indikerer en ring på højre tommelfinger en bøsset eller lesbisk livsstil.

I andre kredse er en tommelfinger-ring blot en tommelfinger-ring, naturligvis – og den bæres der, fordi ringen simpelthen var for stor til en normal finger, eller også som en mode-statement.

For dem der dyrker bueskydningens kunst, er en tommelfinger-ring et redskab til en bestemt stil inden for bueskydning, til beskyttelse af kødet på tommelfingeren.

Til syvende og sidst kan det godt betale sig at vide hvilken type fingerring du bærer. Selvom placeringen har en betydning, behøver du selvfølgelig ikke lade dit styre af det.

En fingerring er et eje og det er mest af alt op til dig selv, hvor du ønsker at placere dine fingerringe.